woensdag 3 juli 2013

Zomersalade van watermeloen, waterkers en zoute pepita's


Deze salade kwam ik tegen op het blog A House in the Hills. Minutenlang heb ik zitten staren naar de foto's van haar 'perfect summer salad'. Sappige watermeloen met zoute crunchy pompoenpitjes. Je weet niet wat je proeft.

Watermeloen met feta vind ik al heel lekker. Maar dit is minstens zo zalig. En precies wat ik op een zomerse dag verlang. Eventueel kun je de salade ook nog kruiden met verse koriander, al vind ik het zonder evengoed genieten. De blogdame heeft geen woord teveel gezegd: inderdaad een perfecte zomersalade!

Ingrediënten voorgerecht voor 2/3 personen

- 300 g koude watermeloen, in kleine blokjes
- 75 g waterkers of landkers
- 3 volle el ongebrande pompoenpitten
- olie om in te bakken
- fleur de sel

Voor de dressing:
- 2 el limoensap
- 2 el koolzaadolie
- 1 tl honing

Bereiding

Verhit 2 el olie in een bakpan die je kan afsluiten met een deksel. Bak de pompoenpitten een paar minuten tot ze knapperig zijn. Sluit de pan af met de deksel, want ze gaan ploffen. Laat uitlekken op keukenpapier. En bestrooi met zout.

Trek de takjes waterkers los van de dikke steel. Doe de waterkers met de watermeloen in een saladekom en hussel alles door elkaar. Leg alles op een grote saladeschaal of verdeel over de borden.

Maak de dressing door simpelweg alle ingrediënten te mengen. Giet ten slotte de dressing over de salade en garneer met de pompoenpitten.

Bron: Lepeltje Liefde. Het recept is losjes geïnspireerd dat van A House of the Hills.

1 opmerking:

  1. Ja, lekker is dat, watermeloen met iets zouts. Verleden jaar maakte ik de salade van Ottolenghi met feta, rode ui en basilicum. Maar deze combi lijkt me ook heerlijk.

    BeantwoordenVerwijderen